16 Ocak 2009 Cuma

Bebek Şekeri





Bu bebek şekerlerini doğacak yeğenim için yaptım.Öncelikle gerekli malzemeler:Kurdela,ip,tül,lavanla,mıknatıs.

Tülü metre ile 3-5 liraya alabilirsiniz,kurdelanın resimdeki gibi bir makarası 75 kuruş,lavanta ise aktarlarda kilo ile satılır ve kilosu 15 lira civarındadır ( kiloyla alcağınızı belirttiğinizde indirim yapıyorlar ) bir kilodan bir hayli iş yapabilirsiniz...

öncelikle tüllerimizi 20x20 olarak kesip hazırlıyoruz,daha sonra patiklerimizi örüyoruz.Kestiğimiz tüllerin içine bir miktar lavanta koyup sıkıca baglıyoruz.Bagladıgımız tülleri patiğin içine yerleştirip.patiğin boyun kısmına kurdeladan fiyonk yapıyoruz.Arka yüzüne ise 50 adedi 5 lira olan küçük mıknatıslardan sıcak silikonla yapıştırdıktan sonra kullanıma hazır hale geliyor.

8 yorum:

  1. Cok sirin olmus ne güzelde düsünmüssünüz öyle ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba adaşım;
    Ben de çok yakında teyze oluyorum.Sizin gibi yeğenime şeker yapmak istiyorum.Patiklerinizi nasıl ördüğünüz hakkında bilgi verebilirmisiniz?Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Sevgilerimle
    Sevgi

    YanıtlaSil
  3. merhaba adaşım :) patikleri beğenmenize sevindim.30 ilmekle başlıyoruz,5 sıra haroşe örüyoruz.sonraki sırada 17 ilmek örüp 18.ve 19. ilmeği beraber alıyoruz,geri dönüyoruz,5 ilmek örüp 6.ve 7. ilmeği beraber örüyoruz,geri dönüyoruz yine 5 ilmek örüp 6.ve7. ilmeği beraber örüyoruz.toplamda 18 ilmek kalana kadar böyle devam ediyoruz.1 sıra düz gidip geldikten sonra 3 ilmekte bir delik oluşması için ilmek arttırıyoruz.4 sıra haroşe örerek bitiriyoruz.dikip içine tüle sardığınız şeker yada lavantaları koyup kurdelayla süslüyoruz.bebişiniz sağlıkla gelsin inşallah,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  4. Canım adaşım çok sağol...Çok makbule geçti : )
    Sevgi

    YanıtlaSil
  5. rica ederim adaşım,kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  6. süper olmuş bende hediyelik patikcikleri yaptım arkadaşım doğum yaptığında dağıtsın diye.
    şimdi yiğenim olacak ona bunun gibi yapim :)
    http://yaseminkale.blogcu.com/

    YanıtlaSil